Toen & Nu
 Appel- & Perenteelt
 Natuurlijke fruitsappen
 Overige producten
 Excursies
 Tips
 Openingstijden & Info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Natuurlijke fruitsappen

Een deel van de appeloogst wordt verwerkt tot sap. Dit wordt onder de eigen merknaam ‘Cultura Fruit’ op de markt gebracht. Cultura Fruit natuurlijk fruitsap bevat geen kleur- en smaakstoffen en er zitten geen houdbaarheidsbevorderende toevoegingen in het product. Het is een puur geperst sap zonder toevoegingen. Ook is er niet uitgegaan van een concentraat dat later weer met water is verdund. Cultura Fruit Fruitsappen is verkrijgbaar in de smaken appel, appel-/peren en appel-/kersen.

Het productieproces

Hoe wordt Cultura Fruit natuurlijk appelsap gemaakt?
Na levering aan de fabriek worden de appels in een silo gestort, waarna met behulp van water het fruit getransporteerd wordt naar een wasplaats. Aansluitend worden de slechte appels met de hand verwijderd en het vruchtvlees tot pulp vermalen. De pers wordt gevuld met de pulp. Onder mechanische luchtdruk wordt het sap eruit geperst. De pers heeft een capaciteit van 5 ton per uur. Dit komt neer op zo’n 60 tot 90 ton per dag. Het sap dat uit de pers komt, is van nature troebel, er wordt niets aan onttrokken of toegevoegd. Wat overblijft is een klamme, korrelige massa die gebruikt wordt voor veevoer. Vervolgens worden de flessen afgevuld. Van iedere kilogram appels kan 0,7 liter sap gemaakt worden.

Hoe is de kwaliteit gewaarborgd?
Voordat de flessen afgevuld worden, moet het sap houdbaar gemaakt worden door pasteurisering. Het sap wordt in een zeer korte tijd verhit tot 82°C zodat het kiemvrij is. Bederf in de fles is dan onmogelijk indien de fles gesloten blijft. Het sap dat niet meteen in flessen wordt afgevuld, wordt opgeslagen in tanks van edelstaal. Het opgeslagen sap wordt 30 seconden tot 87°C verhit en meteen tot 20°C teruggekoeld. Op deze temperatuur wordt het steriel opgeslagen. Door deze wijze van werken blijft het sap optimaal van smaak en de natuurlijke vitaminen en mineralen blijven volledig behouden. Daarmee is de kwaliteit van het sap op een zo hoog mogelijk niveau.

Cultura Fruit natuurlijk fruitsap is het pure sap. Het is niet van een appelconcentraat ‘terug’-verdund en er zijn geen aroma’s toegevoegd. Uiteraard is de opslag van het pure sap duurder dan de opslag van een concentraat. Maar daar staat tegenover dat de kwaliteit niet achteruit gaat; wezenlijke bestanddelen van de vrucht blijven beter behouden. En dat proeft u. Het sap is verkrijgbaar in flessen met een inhoud van 0,7 en 0,2 liter.

Cultura Fruit Natuurlijk fruitsap, op uw gezondheid!