Toen & Nu
 Appel- & Perenteelt
 Natuurlijke fruitsappen
 Overige producten
 Excursies
 Tips
 Openingstijden & Info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tips

Bewaartip
Als u uw appels en peren in een aparte lade van uw ijskast bewaard, zijn deze langer houdbaar. Het rijpingsproces wordt versneld als u de appels en peren op een fruitschaal in de woonkamer of keuken bewaard vanwege de temperatuur of als u in dezelfde lade van de ijskast ook andere groenten of fruit legt, bijvoorbeeld aardbeien.

Appel/honingbad
Voegt u aan een warm bad appelschillen of appelsap toe in combinatie met een flinke eetlepel honing, dan draagt dit bij aan de vorming van een gladdere huid.

Menutip: varkenshaasjes met appel/perensaus

Ingrediënten (4 personen)
  • 4 x 150 gr. varkenshaas
  • 2 appels
  • 1 peer
  • 1 ui
  • 1/3 bosje bieslook
  • 1/3 bosje peterselie
  • 100 gr. Canisisusstroop
  • 1/5 l. room of crème fraÎche
  • 1/10 l. Cultura Fruit natuurlijk appelsap
  • 4 teentjes knoflook
  • zout & peper
  • 1 eetlepel mosterd.
Bereidingswijze
  • Braad de varkenshaasjes aan, leg ze dan op een schaaltje in de oven op 100 °C.
  • Doe de gesnipperde ui met gehakte knoflook samen in de pan.
  • Voeg mosterd, Cultura Fruit natuurlijk appelsap en Canisiusstroop toe en verhit de pan terwijl u goed roert.
  • Dit goed inkoken naar juiste dikte.
  • Appel en peer schillen en deze in reepjes snijden, bieslook, peterselie, peper & zout toevoegen aan de saus.
  • Op het laatste moment eventueel room of crème fraÎche toevoegen.
  • Haal het vlees uit de oven, verdeel de saus over vier borden. Decoreer het vlees mooi op het bord en voeg nog saus toe.
N.B.: U kunt dit gerecht ook maken met hazerugfilet.

Menutip: appelcake

Ingrediënten
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • 200 gr margarine (of echte boter)
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 Elstar-appels
Bereidingswijze
  • Laat de boter in een pannetje of in de magnetron smelten, mix de suiker, de eieren en het zout onder elkaar
  • Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en voeg beetje bij beetje de meel toe
  • Mix het geheel tot een egale massa
  • Vet een ronde vlaaivorm met een doorsnede van 30 cm met boter of olie in en verdeel het deegmengsel over de vorm
  • Schil de appel in partjes en steek deze in het mengsel
  • Zet het geheel in de oven/magnetron en bak het gaar als een gewone cake (zie uw magnetron/ovenhandboek)